top of page

Sådan blev OBISS til:

 

OBISS blev stiftet 2011, som en konsekvens af egne hårdt prøvede erfaringer med implementering af BI - som kunde. Udgangspunktet var anvendelse af "den klassiske forretningsmodel" som præger markedet, men som pænt sagt har sine begrænsninger og ulemper.

 

Ambitionen var at få overblik over forretning og kontrol med de vigtigste parametre og samtidig minimere antallet af lokale regnearksløsninger. Efterspørgslen efter- og ambitionen om bedre overblik og indblik via BI var derfor helt oplagt. De gode intentioner og ambitioner blev desværre ikke vekslet til konkrete løsninger og reel værdiskabelse til stor ærgrelse og frustration.

 

Kan det virkelig passe at det skal koste så mange penge til software og konsulenter? og skal det tage så lang tid og bruger vi reelt vores ressourcer bedst muligt? -  Det må da kunne gøres bedre og billigere!!


Jeg spurgte mig selv, hvordan det kunne være, hvorfor så mange gode og stærke folk mislykkedes som et team? Alle vidste der var noget galt, og alle vidste, hvad vi skulle gøre, men alligevel kunne vi ikke styre det. Hvorfor? Fordi alle havde travlt med egne dagsordener. Den ekstra arbejdsbyrde var undervurderet og kompleksiteten stor. Imens blev en masse regneark skabt lokalt, og vi var tilbage ved start. 6 til 12 måneder og endda år er spildt. Ordet for det er ineffektivitet, hvilket er meget dyrt. Hertil kom dyrt indkøb software og store konsulentregninger

Med afsæt i egne oplevelser og en bekræftelse på, at jeg ikke er den eneste som har gjort sig disse oplevelser og erfaringer var der behov for at tænke nyt og finde en anden vej til målet.

 

Helt ny forretningsmodel
Inspireret af fiasko og min passion for god styring af forretningen, besluttede jeg at redesigne den traditionelle BI implementering og vedligeholdelse. Svaret blev HBI (Hosted BI). Firmaet OBISS er derfor ​​de første til at levere online BI som en Service. OBISS anvender ikke kun en anden vej i forhold til de tekniske elementer, men hele forretnings- og prismodellen er redefineret. Med andre ord vil et BI-projekt i samarbejde med OBISS ikke have samme kompleksitet og indeholde køb og anvendelse af ​​hardware og software med tilhørende vedligeholdelse, da vi har sat alt op på vores datacenter inkl. de rigtige BI værktøjer. Vi kan tale forretning fra dag ét med vores kunder.

Michael Johansen, Partner og stifter af OBISS

 

bottom of page